Education

Raf yönetimiyle ilgili top trendler

Education

Raf yönetimiyle ilgili top trendler


Enflasyon artık perakendeciler ve üreticiler için yeni normal. Tüketiciler için daha iyi ürünleri stoklamak için daha iyi kararlar almayı hedeflerken, büyümeyi sağlamak da endüstri liderleri için önemli bir endişe kaynağı oluşturmaktadır.


Raftaki enflasyonun zorluklarında gezinmek

Enflasyonist baskılar, tüketicilerin yeni finansal kısıtlamalarla başa çıkmalarına nasıl etkili bir şekilde yardımcı olunacağı, rafların ilgili ve karlı tekliflerle nasıl optimize edileceği de dahil olmak üzere markalar için bir dizi endişeye yol açtı.

FMCG sepetinin kaçınılmaz fiyat artışı ve tüketicilerin cüzdanları için sınırlamalar her zaman enflasyonun en zor sonuçlarıdır – ancak bu zorlukları tüketiciler ve işletmeler üzerindeki etkiyi azaltacak şekilde yönetmek mümkündür.


Alan ve ürün çeşitliliği kontrol listesi

NielsenIQ, markaların alan ve ürün çeşitliliği kararları alırken göz önünde bulundurmaları gereken bir eylem listesi oluşturmuştur:

1. SKU’ları değerlendirme ve analiz etme

Tüm portföydeki temel SKU’ları tanımlamak için raf verilerini kullanmak, planlamanın önemli bir unsurudur. Haftalık olarak güncellenen mağaza raf verilerini kullanan araçlar, markaların öncelikli ürünlerden oluşan bir ekosistem oluşturmasına olanak tanır.

2. “Daha az daha çoktur” yaklaşımını benimseyin

Kanibalistik SKU’ların sayısını azaltmak ve kârlı ve tüketici talebi tarafından yönlendirilen ürünler için yer açmak, markaların işletme maliyetlerini azaltmasına olanak sağlayacaktır. Markalar, her seviyedeki alanın ve ürün çeşitliliği yönetiminin tamamen entegre bir görünümüyle donatıldıklarında bu eylemi gerçekleştirebilirler.

3. Daha yüksek fiyatla değil, daha akıllı rafla gidin

Bir marka portföyünde çeşitli esnek fiyat katmanları sunarken tüketicilerin ihtiyaçlarına cevap veren yeni ürünler sunmak, hassas satış performansı tahmin yetenekleriyle sağlanabilir.

4. Karmaşık bir alanda ve ürün çeşitliliği dünyasında hızlı hareket edin

Mağaza çeşitliliğinin simülasyonlarına ve görselleştirmelerine dayalı iyi ve hızlı kararlar almak, markaların 2022’de pazarı etkileyecek yeni zorlukların bir adım önünde kalmasına yardımcı olabilir.

5. Gelirinizi koruyun

Stokta olmayan boşlukları ürünlerle doldurmak, tüm endüstriye yılda milyarlarca dolar tasarruf sağlayabilir. Tedarik zincirinin bozulması nedeniyle neyin eksik olduğunu bilmek, hızlı hareket etmenin ve rafları tüketicilerin talep ettiği ürünlerle dolu tutmanın anahtarıdır.

Person refining their assortment

Ürün çeşitliliği stratejinizin sizin için çalışmasını sağlayın

Ürün çeşitliliği zorlaşırken, rakipleriniz her avantajı arıyor. Zorlu bir yılın geri kalanını planlamak için Raf Mimarı ekibimizle iletişime geçin.


Karşınızda NielsenIQ Shelf Architect

NielsenIQ Shelf Architect, ürün çeşitliliği ve mağazacılık ihtiyaçlarınız için tek, bulut tabanlı bir çözümdür. Verileri ve modelleri uçtan uca tek bir çözüme entegre ederek planlamayı basitleştirebilir, daha iyi performans sağlayabilir ve sürdürülebilir büyüme yaratabilirsiniz – ürün çeşitliliğinizin ve alan planlamanızın enflasyonist baskılar arasında gezinmenize yardımcı olmasını sağlar.