Analysis

Kategori verileri: İşletmenizi büyütmek zaman alır

Analysis

Kategori verileri: İşletmenizi büyütmek zaman alır


Ürününüzün tam olarak tüketicinizin aradığı şey olduğunu düşenebilirsiniz ancak piyasadan haberdar olmanız gerekir. Diğer paydaşların işletmenizin başarısı üzerinde etkisi vardır ve bu etki, yatırımcılarınızdan ürününüzü konumlandırmak istediğiniz perakendecilere kadar değişebilir.  
Başkalarının sizin vizyonunuza inanması için, büyümenizi neyin yönlendirdiğini göstermeniz ve uzun vadeli performansınızı hacim, değer, birimler ve fiyat açısından vurgulamanız gerekir.
Küçük bir CPG şirketinin gelecekteki planlarını bir kategori incelemesi önemli ölçüde değiştirebilir.Fakat nereden başlamalısınız ve perakendecinin ürünlerinize güvendiğinden nasıl emin olabilirsiniz? Bunların hepsi iki noktayla ele alınabilir: hazırlık ve veri.

Kategori incelemesi nedir? 

Kategori incelemesi, bir tedarikçi ile perakendeci arasında, bir kategorinin performansına ilişkin raporlamayı gözden geçirmek üzere yapılan bir toplantıdır. Kategori incelemeleri, bir kategorinin performansına ilişkin raporlamayı gözden geçirmek için bir tedarikçi ile perakendeci arasında yapılan bir toplantıdır.

Bu toplantılar, kategori içindeki ürünlerin gelişimini takip etmeye yardımcı olur. Bu toplantılar gizli fırsatları ortaya çıkarabilir, hangi ürünlerin liste dışı olması gerektiğini belirleyebilir ve tedarikçinin raf alanını büyütmesine yardımcı olabilir. Aynı zamanda parakendeci ile ilişkinizi geliştirmenize yardımcı olur, ortaklığınızın devam etmesini ve verimli kalmasını sağlar. 

Kategori incelemeleri sırasında karşı tarafı etkilemek için 6 ipucu 

Bir kategori incelemesine girmek göz korkutucu olabilir, ancak aynı zamanda perakendeciyi etkilemek için güzel bir fırsattır. Bu toplantının ortaklar arasında olduğunu ve başarınızın onların başarısı anlamına geldiğini unutmamak önemlidir.

1. Güçlü veriler getirin  

Bir perakendeciye yaptığınız işi göstermenin en iyi yollarından biri markanızı destekleyen veriler sunmanızdır. Aşağıdakileri de aklınızda bulundurun: 

  • Bir kategoride rakiplerinden daha fazla ürün mü satıyorsunuz? Belki de daha fazla raf alanını hak ediyorsunuz.
  • Bir pazardaki satış hızınız pazardaki rekabeten hızından daha mı yüksek? Belki de o pazarda daha fazla mağazada olmalısınız.   

  

Sizi destekleyen doğru perakende veri analitiği ile hikayeyi yönlendirebilirsiniz. Bu anlatı ,markanızın perakendeci için ne kadar başarılı olduğuna dair bir vitrine dönüştürmenize olanak tanır. 

Bu bilgiler, basit kategori düzeyindeki büyüme rakamlarını kapsayabilir veya zaman içinde ortalama fiyatın derinlemesine bir hesaplaması olabilir. Bu da yaklaşan ticaret promosyonunuz için en uygun fiyat seviyelerini tahmin etmenize olanak tanır.     


2. Bir inceleme destesi oluşturun   

Son dönemde elde ettiğiniz başarılarınızdan bahsettiğiniz etkileyici bir sunum oluşturmak için zaman ayırın. Sunumunuzda, grafikler ve yardımcı olabilecek görselleri kullanarak istediğiniz noktaya doğrudan ulaşın ve parakendecinin hikayenizi anlamasını kolaylaştırın. Eğer doğru aracı kullanırsanız, son verilerle güncellenen ve doğru şablon kullanlılan grafikleri kolayca elde edebilirsiniz.


3. Perakendecinin hedeflerini anlayın  

Öncelik her zaman satış yapmak olacaktır, ancak bazen daha sağlıklı seçenekler içerecek şekilde çeşitliliği genişletmek veya yeni bir demografiye hitap etmek gibi başka nedenler de vardır. Ürünlerinizin bu hedeflere nasıl ulaşacağını vurgulamak, ürünlerinizin varlığını büyütmede sizi daha da ileriye götürebilir. Hedeflerinizi sırladığınızda, başarı olasılığı daha yüksektir. 


4. Rakip büyümesini belirleyin 

Bu toplantılara marka incelemeleri değil, kategori incelemeleri denir. Küçük CPG ortamını , kategori trendlerini ve rekabetinizin bunlara nasıl uyduğunu anlamanız gerekir. Bir rakibin zayıflığını vurgulayabilir ve markanızın nasıl daha iyi olduğunu açıklayabilirseniz, pazar paylarını kazanma olasılığınız daha yüksektir. Bu, özellikle hisse açığınızı kapatmada yardımcı olur (Hedef payınız ile pazardaki payınız arasındaki fark).  


5. Kategori risklerini anlayın   

Gerçekler her zaman dilediğiniz gibi olmayabilir, ancak bu, verileri kullanmaktan çekinmenize neden olmamalıdır. Kategorinizde hangi risklerin mevcut olduğuna bakın ve bunların nasıl üstesinden gelineceği konusunda beyin fırtınası yapmaya çalışın. Ayrıca, tüketim mallarına olan talebi etkileyen faktörleri ve bunların kategorinizi nasıl etkilediğini de anlamanız gerekir. Kategoriyi gerçekten anladığınızı ve uzun vadeli büyümeye odaklandığınızı göstermek için bu bilgileri perakendeciye sunun. 


6. Mağaza ziyaretleri yapın 

Zamanınız varsa, perakendecinizin mağazalarına gerçekten birinci şahıs olarak ziyarette bulunmalısınız. Ürünlerinizi sergileyen yerlerden bazılarını bulun ve bir saha gezisine çıkın. Ürünlerinizin nerede bulunduğunu, ne kadar iyi sattıklarını ve genel durumun nasıl göründüğünü not edin. Ürünleriniz çoğunlukla tükenmiş fakat rekabet devam ediyorsa buradaki hikayeyi gözden geçirin. Bazen mağazaya birinci şahıs olarak gidecek kadar önemsediğinizi göstermek, bir perakendeciye onlarla birlikte büyümeye adanmış olduğunuzu gösterebilir. 


Kategori incelemesine güvenle girin 

Bir kategori incelemesine güvenle girmek güncel ve doğru verilere erişirken çok daha kolaydır. Bu nedenle, CPG verilerinin işletmenizin büyümesine nasıl yardımcı olabileceğini ve iyi bir veri platformuna yatırım yapmaya bütçe ayırmak kritik öneme sahiptir. 

Büyümenizi hızlandırın  

İşletmenizin pazar, kategori ve kanal verilerine nasıl erişebileceğini görmek için özel SMB ekibimizle iletişime geçin.